Saturday, April 30, 2011

Sesak Hingga Ke Petang

Pagi ni paksakan diri menyumbat perut sekenyang-kenyangnya . Gara-gara  nak ke PWTC balik kerja nanti. Tengok buku apa yang boleh diangkut balik.  


Pagi tadi tumpang kawan dari BCH ke ofis. Balik nanti tumpang kawan lain pulak ke komuter Sungai Buloh. Naik komuter ke sana nanti. Petang pulak  Abi & anak-anak amik aku kat sana dan terus ke rumah emak.  



Well plan... hehehe..




*edit semula.
Abi tefon. Ada tetamu jadi aku kena balik ke rumah dulu. Ke PWTC petang sikit...




..lontong.. 

..kuih Ku.. inti kacang hijau








..antara kuih yang aku suka tapi susah nak jumpa
teringat dulu  kalau ada kenduri kawen sedara-mara di Melaka, malam berinai tu mesti ada kuih ni



..kopi ais kaww..menggeletar perut pagi ni..



Note : ada sesiapa yang pergi ke PWTC hari ni ?

42 comments:

Insan Marhaen said...

IM perasan, ramai rakan blogger IM punyai menu dan cara makan yang tak biasa IM alami. mereka makan berbagai jenis dan ditempat yang IM kira standard.

IM selalu makan kat gerai tepi jalan saja...

gadisBunga said...

akak! pi sorang ka nanti?

secangkir madu merah said...

alhamdulillah, makan lontong siap kueh ku lagi... boleh kenyang sampai ke petang ni...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen ;


saya pun sama. Sebulan sekali aje ke kedai makan dan itu pun kalau teringin nak makan western food.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


ya GB sayang .
tak pergi ke ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak yati @ secangkir madu merah ;

InsyaAllah kenyang.
kak yati takde kat sana ke hari ni ?

nurkass said...

wahhh..
gi PWTC ek..

emmm..
kalau kat melaka mmg ada kuih tu kak reen..kass panggil kuih ku'..
mmg sedap..kalau teringin nak makan kass akan cari kat sogo..

kak long said...

reen...!
kaklong dah lama cari kuih ku tu...
dari mengandung kakya lagi...alahaiiii...sedap nya...!

kak long said...

kat sini susah nk jumpa!

akuanakpahang said...

Best nyer lontong tu lama tak makan :(

cemomoi said...

bawok bekal ke pwtc? jimattt

Izan Ishak said...

kak reen...sedapnya kuih ku tu. dah lama sangat mengidam nak makan~

Jiejah said...

kuih per berwarna warni tu...terliur lak tgkkk haishhhh

=sz= said...

uhukss..
buat pertama kalinya tahun ni tak dpt la p book fair tu kak...

sejak 2005 tak missed...
err napa ek tak gi tahun ni?
rasanya sebab saya dah renew magazine setahun setengah tahun lepas, so tak gi la booth karangkraf tu...
;p

Miecyber said...

Pergh...sedap tuu..

Satu Komuniti Satu JPJ

W said...

dah plan dah nak pi naik train g sana, kakak tunggu kt sana. last minute adk pulak buat hal tak mau ikut. =="

aNiS tHe BumbleBee said...

ko suke dera perut akuuuu!!!! nakkkk!!!!

Wanita Mutalib said...

tiap hari gi PWTC, sebab ita kerja kt sana hee :)

zaty luvlianncezzz said...

sodap dowh lontong tue.kt pwtc ea? mmg sesak.huh


Mari menghayati di cni
suatu kesah tentang…..

zaradgreat said...

selamat pegi pwtc kak reen.jgn rambang mata nak beli apa dah lah. hehehehhe

Zaitun said...

Kak Zai dah pergi minggu lepas,sekarang tengah baca buku yang dibeli.

kasihredha said...

akak pun suka kueh tu reen

en_me said...

rajinnyer nak baca buku tewww.. ehehe

Ms.Lilies said...

pehhhh sedapnya lontong...lama xmakan ni..last makan masa kat umah kakngah thn lepas

anitaare said...

alahai lontong emm sedapnya..ingat esok nak buatlah utk breakfast..hehe

anitaare said...

alahai lontong emm sedapnya..ingat esok nak buatlah utk breakfast..hehe

Adinda Amy Sensei said...

kopi ais tu nmpk sedap.......terliurrr...

Acik Erna said...

assalam reen..ada aje keje akak..lansung tak dapat kepesta buku..

DrSinga said...

saya baaaru makan kuih ku tu semalam
kat Muo .

pssst..
ni ha tutorial HDR
http://theowl84.blogspot.com/2007/11/hdr-with-canon-eos-400d.html
saya bvelajar kat sini je..
saya rasa 1000D pun boleh..
download Photomatix dulu..
apa2 hal koling-koling!!
:)

Kak Long Mawar Merah said...

Jadi pergi PWTC? Hari biasa pun sesak, tentu hujung minggu lebih sesak lagi di sana.

cikceriacorner said...

eheh..teruja tgk makanan tu..heheh

kite g pwtc..tp xbeli buku..hehehhe..tgk2 aje..hehhehe..

sebab malas baca buku da..memang xpatut kan..heheh

suri solehah said...

salam reen...kuih ku tu yg inti kacang ye?sedapnya nampak

dangarumbia said...

Kak tie suka lontong!! Tapi malas betul nak buat.

Kuih tu, kak tie tak pernah makan laa..

amirah said...

dah habis dah ek pesta buku..huhu..kuih inti kacang hijau tu memang sentiasa ada kat sini..huhu..saya panggil kuih katak..sedap!

azian said...

kak reen...
kuih tu sy panggil kuih katak...
cer bg resipi...heheheh...
kopi???adoyaiii...tak minum kopi la kak...sbb dah itam cam kopi ni, jd tak mo la minum kopi...heheheh

Cik SHiNJU said...

Syedap err lontong..
n kuih tu gak..terliur nengoknye..
kReen pernah minum kopi rempah x?

Yan said...

Kuih ku? memang nama dia?

kakngah said...

kakngah pun suka kuih ku.
kalau jumpe, mesti beli.

So Shy Lady said...

comelnya....syg nak telan...
sy t.g pesta buku. stok buku bli thn lpas blum hbis baca lg hahaha

eelobor said...

lorrr...lontong kah? ingatkan puding berkuah

Kak Long Mawar Merah said...

Reen,
Kuih apa yang berwarna-warni tu? Tak biasa pulak Kak Long tengok.

Ati Masrif said...

dah 2 tahun kita tak sempat
nak ke pesta buku ...rugi betuiii

Linky's Magical


ShoutMix chat widget