Monday, May 30, 2011

Kira-Mengira


Dengan bersemangat


Adiq mula mengira

One, two, three
four, five, six

seven, eight, nine
ten, eleven, twelve
thirteen, forteen, fifteen
eighteen, nineteen….


"Salah tu…
Ikut Ibu,

Fifteen, Sixteen , Seventeen,
Baru …Eighteen, Nineteen, Twenty"

"Ooooh…"


Adiq kira lagi sambil keluarkan balik telur-telur tu.


"Aikk.... salah lagi diq… meh cuba kira  lagi.."

“Tak nak lah.. Adiq dah penat.…Ibu susun sendiri lah…"

Angah dengar terus datang nak tolong
Adiq terus sambung duduk
sambung susun sambil kira lagi

"Adiq kata penat ?"

"Dah tak penat dah.."



Note : tak kira apa, sekarang ni asyik nak celen-mencelen aje tapi biasanya Angah mesti mengalah ..

27 comments:

azian said...

hehehehehh....
penat jugak ek kl kita kuarkan telur pastu masukkan balik dlm srg...

anak yan pun sama kak, kira pun tak betul lg...adoyaiiii

YAYA AZURA said...

sweetnya..tolong mama sambil belajar mengira...

cheqna said...

wah adik..
tolong ibu sambil belajar mengira..

bujal X said...

saya baran,kalau ada orang kacau saya pecah telur tu semua~haha~~

- GC - said...

kira elok2, kang takut pecah telur tu..

ainnoraini said...

kalau pecah telur tu...kasi goreng la ye...

Adinda Amy Sensei said...

banyaaaaaaakknye telorr...hehe

fikaryna said...

kak..kalau telur terpecah, kena wat kek la..hehe..

wah, bijak la adiq mengira omputih..:)

fikaryna said...

kak..kalau telur terpecah, kena wat kek la..hehe..

wah, bijak la adiq mengira omputih..:)

kasihredha said...

baiknya angah...mengalah je dengan adiq.
kalau telur tu pecah, reen boleh terus tbuat telur dadar.

Acik Erna said...

assalam reen..bila angah nak tolong terus hilang penat adiq ye..

Kakzakie said...

Anak-anak tengah nak membina akal begitulah Reen. Bagus mereka begitu asal jangan bercekau dah...

zaradgreat said...

hehhehe. macam2. layan budak2 lah yang best. tak pening. senyum je. =p

Daddy Ziyyad said...

jangan pecah telur sudah! ~hehe

kaklong said...

adfiq kira,ibu sibuk ambil gambar..ngehngehngehhh!!!

Yunus Badawi said...

Tengah rajin belajar mengira ke? baguslah tu. nanti cepat pandai

Yunus Badawi said...

Muat ke 30 biji telur dalam bekas raga tu?

Omputih kata "don't put all your eggs in one basket".

Kenalah cari raga yg kedua ngeeee

Yunus Badawi said...

Angah kecil2 lagi dah menunjukkan sikap tolak ansur. Bagus tu.

YATZAKIE said...

pandainye adik kira...pasni mesti leh wat math dgn baik..hehe

gadisBunga said...

nampak best la pulak telur tu taruk dalam raga. nak buat jugaklah!

heheh~

Yan said...

Semangat celen mencelen tu sentiasa ada lah kat depa ni..

Sz said...

pandai adiq!
saya kan kak reen, baru tau budak tadika (anak) ni dah blh count smpi 100...kuikui..
klu jaman saya rasanya 1-10 je...heeee

Ati Masrif said...

budak2 bila dah belajar mengira

nak mengira sokmo :)

julietchun said...

pandai pulak adik susun :P

somuffins said...

Azrina
Telur sebanyak tu boleh tahan berapa lama??

DrSinga said...

basuh tangan tau lepas tu!!!

anitaare said...

agak2 kalu pecah telur tu..mak dia marah tak?

anak akak suka main mainan guna tangan "telur-telur pecah"

Linky's Magical


ShoutMix chat widget