Tuesday, June 28, 2011

GI EE EL EY PI ...

..berguna di waktu terdesak..

..lama pulak tak gi candle light dinner...

...macam nak raya lah pulak  ..


Nasib baik ada stok lilin/bateri  bila takde bekalan letrik semalam.

Dengar citer dari petang
Dari main road kat luar dah gelap gelita tanpa lampu jalan
Aku & Abi sampai rumah  berbeza 10 minit aje dalam jam 8 lebih


Lega bila jam 10.30 malam bekalan letrik dah okey.

29 comments:

kakcik said...

Lama-lama bergelap takut rosak barang dalam peti sejuk je!

Ku Tak Sempurna said...

kurang skit bil letrik bulan ni.
hiiiiii :D

Daddy Ziyyad said...

time ni lah pelita raya amat amat berguna ! ~haha

Ms.Lilies said...

takde elektrik malam2 ngeri sket hehehe...saya la..tkt 'org luar' masuk senyap2 tak nampak

kaklong said...

golap kojap...hehehehe!

sayangsayangibu said...

akak pernah bergelap dlm suasana huru hara dgn keseronokan anak anak melihat lintukan api lilin

anitaare said...

yg pasti kalu dah terang semula..anak2 akak akan tiup lilin mcm sambil nyanyi happy birthday pulak..

Ann Huda (Ate) said...

Jgn tertidur ngan lilin menyala udah.. bahaya tu.

bujal X said...

seb baik tak lama~~~he~~

KuNanGKuNanG said...

rumah sy tochlight pun xde..huhu

Acik Erna said...

reen..anak2 dok lam gelap ke masa reen sampai rumah tu..

Cik SHiNJU said...

Gelap gulitaaaa...
tgk plita raya tu semangat plak nak raya..tapiiii...baju raya x beli lagiiii..uwaaaaaaaaaaaaaa....




pose pun blom..ish..

nurkass said...

aha..
baru ada suasana romantik..hehe
erkk..lampu kebaid tu takde ek..:)

ainnoraini said...

kalau kat rmh tu..suke budak2 ni bergelap samar2 dgn cahaya lilin...

tapi mesti hangatkan..panas bile duduk dlm rumah...

Hamizah said...

rimasnya bila xletrik,kan?

kasihredha said...

kalau sekejap je ok lah kan best duk dlm remang2 cahaya lilin...romantik gitu...
kalau lama...kefanasannn pulakk

noor said...

sesekali romantik jer suasana kan kak rin

Umie said...

best tu candle light dinner kat rumah...hehe

wahida said...

la ye ke kak...kat umah saya ok lak...

ish, hari tu takde air, ni takde letrik lak...huhu...

gadisBunga said...

kene siapkan lampu gantung sebelum blekaut nampaknya ni....

lampu gantung kat ikea lawa kak!

kakyon said...

masa ni la.. nak gayakan lampu gantung tu.

biar takde api..jgn takde air.

ibuintan said...

reen... pelita pra -raya ke?

mesti kelamkabut cari lilin kan!

suri solehah said...

reen ni suka mengeja betul hehe..berulang kali baca tajuk tu..datang sini baru jelas.huhu

ana said...

nasib baik...klu tak sure xleh tido malam.

Yanti Othman said...

ha ha.. berguna juga lilin yg panjang 1st generation tu kan..

ciK LyndaWawa igUana said...

unik!!!!

Yunus Badawi said...

Nasib baiklah ada stok lilin. Memang perlu simpan lilin kat rumah utk standby.

Yunus Badawi said...

Anak2 tak takut ke bergelap di rumah sebelum Reen dan Abi balik itu?

art with azrasophie said...

cantik lah pic no 2 tu kak...very traditional...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget