Friday, July 1, 2011

TUP-TUP....

Balik petang semalam.
Dah fikir mahu marathon ke blog kawan-kawan
Sampai aje terus tanak nasi
Naik, on PC dulu
Siap mandi; mulakan marathon ke Blog Mimi, Kak Long
Lepas tu ke blog Dr. Singa
 Baca entri sebelum ni dan komen
Baca entri yang baru dan  nak tekan post comment.... 
 TUP-TUP.... 

Haishhh..... lagi sekali.
Kali ni lagi lama..
Bawak ke pagi...



nak keluar gelap jadi dalam compound rumah ajelah...



Semua tido di ruang tamu !
Buka tingkap luas-luas
Bentang narita 
Along & Angah tido berlenggeng
Bermalam jumaat di tiup angin sepoi-sepoi sambil mata terkebil-kebil takut orang masuk rumah 





Memang berguna ! Nyamuk yilek...
Tak sia-sia company yang produce ubat nyamuk jenis ni teruskan production..



Lilin yang entah keberapa..
Stok lilin habis
Di kedai Acheh tinggal yang kontot-kontot aje..


Ade 5-6 biji  lori bergen-set pagi ni di kawasan rumah.



* Nasi yang aku masak tu untuk buat nasi goreng petang ni lah jawabnya...




Note :Aku berjeans & t-shirt aje hari ni. Hari ni insyaAllah aku singgah haaa....

15 comments:

kaklong said...

kat sini 7hb ni tak eletrik...dari 11pagi -4ptg..sebaik siang..huhuhu!

Acik Erna said...

assalam reen..betul la..kalau dah gelap tu memang berkumpul kat ruang tamu je la kan..

Cik SHiNJU said...

Salam Jumaat kReen...
Lor..gelap lagi? ciannya...
Tp xde letrik x seteruk kalau xde bekalan air kan kReen...Aritu kat kw ni xde air..susahnya la masa tu,sib baik dekat ngn petronas...byk la melabur saham kat situ... berbotol2 air mineral dibeli utk stok minum and amik wudhuk...

Ms.Lilies said...

saya kalo mlm2 xde elektrik mmg cuak...tkt 'org luar' masuk umah tak sedo huhuhu

Ms.Lilies said...

tdo berlenggeng camtu best....cer kita tdo camtu? ekekekeke

gadisBunga said...

ini sebenarnya satu cara untuk meromantikkan masyarakat malaysia.

heheh!

ana said...

laaa...lagi sekali? sabo je la

Sz said...

lamaaaanyaaa bergelap kak!
bagus la idea ubat nyamuk tu..
sebelum ni tak terpikir pun pasang klu takde karen..mmg pesta nyamuk la jawabnya..huhu

DrSinga said...

sungguh akan begitu kurang bil letrik anda bulan ini!!

nurkass said...

aik..blackout lagi ke kak reen..alahai siannya..

kakngah said...

eh! eh!
ini gen set yg selalu datang sini. naik kenal dah. kalau ada event memang depa datang. back-up.

kasihredha said...

semalam tempat kerja akak pun tak de elektrik...panasssss sgt.

Cik Ina Do do Cheng said...

ubat nyamuk tu memang mujarab, tapi satu rumah siling ngan dinding kuning. cukuplah rumah akak tak sampai sebulan guna ubat nyamuk tu terkejut drastik kuning.

kasihredha said...

lama dah tak tengok ubat nyamuk ni reen :))

kasihredha said...

lori tu kenapa kat situ reen??

Linky's Magical


ShoutMix chat widget