Thursday, June 16, 2011

Marathon

Kitorang marathon sepanjang minggu kedua cuti sekolah hari tu
Festaim Along, Angah & Adiq kata " bestnya!"
Sebab ? 
Aku & Abi cuti panjang


Kampung Abi @ Benta, Kuala Lipis
..belajar jadi pekebun tegar..

..menangis sebab tak dapat join ..

..luar panas terik sambung main kat dalam pulak..



On da way ke CH
..ke sini pulak..  (tiap-tiap tahun anak-anak mesti ajak pergi sini..nasib baik tak ajak ke GH)

..anak bapak..

..sekarang ni mesti berebut nak duduk tengah..kena ikut turn.. abanza dah tak laku dahh...


di KHM Strawberries



Malim Nawar, Perak
Rumah Adik Ipar


Pusat Sains Negara
Tertunai jugak janji aku.....ghaaauuuuu...

..dengar jangan tak dengar..

.."abah !!! jangan........"  Adiq menjerit tarik abi masa ni.. kekekekee...

..Dari pagi sampai jam 4 petang kat sini..  Itu pun Along tak puas lagi..

..tak lepas peluang..

.. mulut pecah & hidung berdarah..

..kenangan penyebab...  aku pun nyaris-nyaris kena dinding penuh cermin ni..
..Adiq dah mula boring tunggu Abi & Along main chess..



Kg Kuantan ,Kuala Selangor
..Jeti..


kalau nak pergi masa awal bulan. Masa ni bulan terang, jadi kelip-kelip kurang

"kak, kalau boleh jangan guna flash, nanti kelip-kelip tu macam terperanjat jadi nanti kurang berkelip" bagitau pembantu pelancong tu. Jadi,takdelah aku amik gambar kelip-kelip tu.
jom balik !






Pada sesiapa yang berminat nak pergi Kampung Kuantan, Kuala Selangor :
* seeloknya dari 8.30-9.30malam kat sana. Waktu makan si kelip-kelip. Sambil makan daun berembang tu sambil tu lah si kelip-kelip tu berkelip. 
*kalau pergi atas 10:00 malam, masa tido kelip-kelip tu jadi mungkin tak banyak yang berkelip.
*jangan pergi masa bulan terang. tak berapa cantik  bila kita tengok kelip-kelip tu berkelip.
* harga bagi satu sampan : RM40







Note:  fuhhh-fuhhh...amik semangat berblog .. ;o)

18 comments:

nurkass said...

amboi..!
sakan betul bercuti..jeles..jeles..
patutlah sunyi..hehe

bujal X said...

wah~~pusing keliling tu~~haha~~

kakcik said...

Seronoknya! :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Reen...bestnya anak2 g bercuti!!

kasihredha said...

kenapa bibir angah?? terlanggar cermin ke?

Hamizah said...

cuti2 sakan ye reen?

Cik Pah said...

bestnye tgk kelip kelip..dah lama teringin..tapi macam takut jer.lalu kat sg malam malam ..
takut buaya tiba tiba muncul.. hehe..itu mmg nightmare saya dari dulu

Cik SHiNJU said...

Wah bestnyer maraton heheh
byk tempat kReen gi dlm seminggu tu ekh...sib baik cuti skolah dua minggu jek...kalau cuti bln doblas gi mane plak gamaknye.. :)

Daddy Ziyyad said...

marathon bercuti..best!! dari CH sampai ke kelip2...

ana said...

wah...sakan berjalan ye.

zuwaidah said...

tgk photo yg diambil tu berseni jugak lah..mesti pandai ambil photo nih...

Ann Huda (Ate) said...

Jelessss. Dah bertahun2 Ate & keluarga merancang ke tempat kelip2 tu, tapi sampai2. Belum di izinkan Allah lagi...:(

zaradgreat said...

wah. memang betul2 jalan2 cuti2 nih. bestnya. kak reen. teringin nak tengok kelip!!! sekarang dah susah nak jumpa kelip2 :(

Acik Erna said...

assalam reen..memang puas le bercuti ye..marathon lagi..

sayangsayangibu said...

fuh....memang cuti2 sungguh nih
seronok dapat bawak anak anak bercuti kan?

aNiS tHe BumbleBee said...

bestnyeee laa wehhh..teringin aku nk cuti2 ni.pening kepala asik terperap je kt umah.

cepatlaa balik malaysiaaaa*sambil mata kelip2,tangan kt dada.hahaha!

azieazah said...

Quality time bersama anak-anak! Best nyerrrrr..

Kak Azie 2,3 kali lalu kat area Kg Kuantan tu. Tapi siang hari. Takda peluang lagi nak tengok kelip-kelip tu. Teringin sangat. Seronoknyerrrr...

Ayam Kampung untuk Orang Kampung? (macam aku)

kakngah said...

camne angh boleh bibir pecah & hidung berdarah??

Linky's Magical


ShoutMix chat widget