Tuesday, July 26, 2011

10.00 PM - 12.45 PM - Tak Berjumpa

Entri sebelum ni aku ada bagitau yang abi & anak-anak balik ke kampung pada hari Jumaat malam.  Ada urusan kecil-kecilan. Sampai masanya nanti aku citer.


Sabtu tu, 12.45 tengahari diorang dah sampai di kawasan Sungai Buloh. Aku keluar ofis terus ke tempat yang diorang tunggu.


Yang paling best tu.... keta aku masuk jer kawasan parking tempat makan tu; Along,  Angah & Adiq berlari sambil jerit ...IBU ! IBU ! dan terus peluk.  hehehehe.. rindu sangat tu...


Tak sampai lima minit duduk, hidangan sampai.Angah  pot-pet-pot-pet... seronok citer pasal Aki dia dah tak bela kambing..tapi bela ayam pulak..



Apa yang kami makan hari tu.


Tomyam +

Udang  Petai

Siakap 3 rasa tapi kurang rasa ;o)

Kailan Ikan Masin  

Telur dadar  - harus ada !

Tembikai Laici - All time faveret

Along & Angah

Adiq


Note : Adiq tanya; " Ibu nangis tak Along, Angah, Adiq takde?"...

.

26 comments:

noor said...

xbleh control dah kalau rindu kat mak kan.....sdpnya mkn

bujal X said...

saya sekarang jkalau gi kedai mesti orda tembikai laici~terbeik!!

kakngah said...

tak pernah try tembikai laici. nak cuba la nanti.

ish.. ibu nangis nak..... lagi nangis bila abi pun takde..
kekekeke!!!

Ms.Lilies said...

tembikai laici sangat sedap...
lagi2 minum time panas terik....pehhh


haah...ibu nangis tak?
ekekekke

kaklong said...

eh,arsal menu reen sama dgn kaklong bila makan kat luar...semua sekali la tu...huhuhu!

eLLy said...

sekali sekali rindu rinduan pun best gak kan :)

tom yam tu nampak sangat menarikkkk

Yong Kamariah said...

Amboiii Rin, makin cun gambo2 kt blog ko, ni musti pakai DSLR bagai, the food looks yummeh!

Ann Huda (Ate) said...

Tembikai laici..ohh tak pernah tahu dan tak pernah coba...jakunnya Ate. Sblm puasa ni nak order lah.

sueanne said...

laparnya peruttt tengok gambar2 tue krina.. agagagagag...

akuanakpahang said...

Berselera kome bila nengok menu diatas tu :)

Kakzakie said...

Kalau sesekali terpisah gitulah jadinya.. Ibu nangis tu taklah tapi buat kerja semua serba-tak kena. Itu yg auntie tahu sayang...:)

Dearie Pearls said...

soalan adiQ tu semoi jek nanya mama dia. patut mama ar tanya gitu..

*lawanya mata adiQ. sepet je. mcm korean..

secangkir madu merah said...

kes anak2 rindu ngan ibulah ni ya.. hehehehe, utk melepas rindu kita makan dulu...

Acik Erna said...

reen..dalam banyak2 lauk tu..akak boleh terliur ngan telur dadar..he he

Ku Tak Sempurna said...

meh kak kts, eh acik kts jawabkan soalan adiq tu :

"Ibu tak nangis. Tapi ibu toghoyak."

ciK LyndaWawa igUana said...

adiq tetap comel..=]

cheqna said...

ape jawapan pada soalan adik tu??
hehehehe

Cik Ina Do do Cheng said...

Alo alo comelnya si adiq.

makanan tu selalu cik ina order kalau makan kat luar sedap . especially tomyam nampak mabeles tu. rindukan kalau anak tak de kat sisi. kecoh anak-anak ni penghibur sebenarnya.

gadisBunga said...

tembikai+susu penah cuba tak kak?

sayangsayangibu said...

anak anak ni, bila ibu tak ada, hilang kejab dah cari
enariq macam tu lah, kalau dia tersedar ibu tak ada
dia cari
ibu...ibu...mana ibu nih

bila dah jumpa dia cakap
haa.. itu ibu
hehehehe...seronok je rasakan.

Queen said...

waa...tembikai laici,..terbaekk

Sz said...

k reen,
nanti email alamat rumah ya...
cik_sz@yahoo.com

Zaitun said...

Betul kata Reen telor dadar wajib ada.

kasihredha said...

ibu nangis kalau ayah takde..hihi

sedap menu tu reen :)

ana said...

tomyam tu nampak menarik giler...terliur jap!

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long pun suka menu tu. Sedap!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget