Thursday, July 28, 2011

SALAM TERAKHIR KENGKAWAN.....

Tunggu punya tunggu dari awal tahun lepas
Sabtu ni, 30hb Julai; ofis akan berpindah ke bangunan baru.


Sori pada yang tak sempat singgah
Sibuk 'mempacking' minggu ni

Tengok pada layout, tempat baru aku nanti macam TAKDAK privacy
Jadi  faham-faham ajelah ya...

Mana tau HOD tukar fikiran.


Kalau sempat pun mungkin dari rumah ;o(. 
Kena adjust masa lepas ni.





Tak siap packing lagi !

Bangunan Baru ! - Di Main Road




Ofis lama - bahagian belakang / Renting KTM land
Takkan dengar lagi bunyi komuter dan keretapi angkut simen lepas ni

Tempat sekarang
Takde bilik . Semua level dalam cubicle

Yang Paling Penting !


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Sebelum mula berpuasa, nak jugak letak entri makan-makan lagi.




Khamis lepas masak sambal udang petai
Bila berbogel.....laju aje masuk ke tekak.. 

Sabtu lepas . Lepas kami makan-makan di Sg. Buloh, petang tu terus ke rumah emak.





Misi minta emak masakkan  pulut . 
Semua bahan aku angkut dari rumah
 Ingatkan nak tengok dan tolong. 
Bangun pagi Ahad...tadaaaaa....
kena siapkan perut aje... hehehehe..
Bertuah punya anak !



Pulut 2 kilo dan Pengat Seperiuk Besar.

Kak Long! Kita tepon masa onda way balik tu sebab kita dah bekalkan untuk Kak Long & Famili .
Tapi takde rezeki...  ;o(



Note :

29 comments:

cheqna said...

selamat masuk opis baru=)
sedapnya sambal petai tu kak oi..

kakcik said...

Selamat bertugas di pejabat dan suasana yang baru.

Terliur tengok pulut dan kuah durian tu. :)

kaklong said...

hah,kan tu la tak nk roger awal2...lain kali eh...

raya nanti.insyallah kita jumpa lgi...:))

cikpepel said...

slmt btugas tmpt baru...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

alahai kak,


sedih plak tgk title tuha..


byk kenangan 3 tahun kat building lame ni kan...


kakn jgn lupe kasik pinjam gamba tau...

kakngah said...

ala k.reen... bulan pose nanti.. lagi meriah n3 makan2.. kehkehkeh!!!

selamat berofs baru.
selamat berpuasa.

bujal X said...

ofis baru ada bilik sendiri?he~~

kasihredha said...

ofis baru..semoga semangat pun baru
Sedapnya reen sambal udang tu

Ann Huda (Ate) said...

Selamat bekerja di opis baru.
Selamat menyambut Ramadhan.
Selamat, Selamat, Selamat buat Reen.. Rindu lah nanti...:(

kakyon said...

selamat berpindah ke ofis baru reen..

kakyon said...

selamat berpindah ke ofis baru reen..

akuanakpahang said...

Ingat awk nak gi kemana tadi :) selamat pindah ke opis baru juge.

Zurina said...

pengat? nak semangkuk!..eheh

Ku Tak Sempurna said...

alaaa! nmpk tak pindah masa bulan pose je. kan best!


hahaha

Ku Tak Sempurna said...

eh. ralat!

nmpk tu tukar jadi nape eh.


:D

ainnoraini said...

sambal petai...mmg sedap kalau makan sure bertambah2 nasi...

selamat berpindah opis baru...

gadisBunga said...

mcm pernah ku lalu di bangunan baru tu....

Sue said...

bestnya sambal petai.. :)

Acik Erna said...

assalam reen..pindah pis baru ye..jauh ke dari opis sekarang.
waa..pulut durian..akak pun baru buat..masak guna rice cooker aje..

anisalya said...

last makan pulut durian sebelum gave birth to azfar. sedap bangat. pernah makan yg tak masak punya tak?

sayangsayangibu said...

sedapnya pulut dian...walaaa....!!!!

Ms.Lilies said...

wuuuuu
sedapnya la kak nengok makanan2 tu..


selamat pindah opis baru...
kemas rajin2 yek hihihi

Kak Long Mawar Merah said...

Selamat menghuni pejabat baru.
Selamat Menyambut Ramadan

ibuintan said...

selamat berpuasa Reen.. wah, raya kat ofis baru ye!

KuNanGKuNanG said...

slamt masuk pis baru..slmt berpose..:)

idasm said...

Selamat bertugas di office baru.. Sedapnya sambal petai.. Power tu!!! tgk pulut durian yg mengancam itu, terus rasa teringin.. Hehe
Selamat berpuasa!!!

Cik SHiNJU said...

k Reen...smlm mak y8un buat pulut duyan gak..tp yun x makan duyan...

indahhouse said...

Salam ramadhan kak riena,
pengat durian ngan pulut... pergh.. sedapnya pulut!

Ati Masrif said...

sabor ajo lah..


selamat berpuasa reen

Linky's Magical


ShoutMix chat widget