Tuesday, August 16, 2011

16 hari - Macam-Macam Ada

*Auto publish.

Salam Ramadhan buat semua !

Huiyai...dah masuk 16 Ramadhan baru dapat bersiaran. Sejak pindah ofis baru, bertambah sibuk. Bernafas pun tercungap-cungap. Reporting itu, ini, begitu, begini... Mintak-mintak lepas ni tak sibuk lagi. Mintak-mintaklah kannn..

Entri ni pun siap draft pagi semalam, tup-tup kena finalise satu mendalah lagi. Tak jadi lagi.. ;o(  Sampai terfikir nak berhenti berblog hari tu.  Dengan rumah lagi nak setel... Adehh. Dulu.. pukul 2 pagi tak tidur lagi. Sekarang ni....letih ya amat. Kengkadang tu, pukul  10 malam aku dah habis. 


Hari Jumaat lepas, hangin betul aku dengan  mrbozz . Tak paham-paham yang kita ni posa.  Aku dah bagitau  yang aku boleh tunggu paling lambat kul 6.30ptg. Itu pun dah kira lambat.  Dah siap sumer bagai dia kata ada additional menda lagi untuk presentation 20hb ni.

Aku terus kata yang aku kena balik jugak.. Lohkong outstation.nak fetch anak-anak - diorang puasa, nak beli juadah buka puasa lagi...terus dia kata okey. (agaknya dia dengar tone suara aku dah lain ...hehe)  Itu pun Sabtu dia suh aku datang... aku kata abi outstation lagi padahal malam tu abi dah sampai.. hehehe. kurang pahala posa.


suasana ofis baru - ground floor


cik-kak2 dari department yang sama




tempat aku ! tak jauh mana pun dari mr.bozz  tapi jauhlah jugak dari dulu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Citer lain - Rezeki baru.

1st Ramadhan hari tu Abi dah mula kerja di tempat baru. Rezeki anak-anak. Tak sangka pulak dapat sebab apply masa awal Januari dulu. Sepatutnya tender dua bulan notis tapi company  baru tu memang urgently nakkan orang untuk new project diorang, jadi company tu bayar ex-company the arrears. Benefit pun alhamdulillah.  Bagus dari yang sebelum ni.


Aku orang yang paling happy. Tempat kerja baru abi  di Shah Alam; jadi, aku plan lepas raya nanti boleh pergi sekali. Jimat duit petrol !

Yang bestnya vendor company ni takde di oversea. Taklah kena tinggal lagi. Yess! Yang tak bestnya pulak, bila local vendor, selalulah  outstation ke utara dan selatan. Minggu lepas baru pergi, hari ni & esok abi outstation lagi.  Haissssh...nak buat camne, dah kerja.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Citer lain lagi - Sahur

Baru 16 hari  posa dah takde idea nak masak apa untuk sahur. Asyik-asyik nasi goreng belacan, nasi goreng kicap. Along & Angah bising kata sama aje.... 


Nak senang, amik roti gardenia . Gelekkan roti pastu  letak sosej > gulung; celup ngan telur terus goreng . Siap! Esok nak lagi kata diorang..
Senang kerja aku... hehe..







Note : banyaknya lagi nak citer...... err ada ke yang nak baca..maklumlah, senyap aje dua-tiga minggu ni.


23 comments:

Acik Erna said...

assalam reen..memang menuinggu pun cerita reen..sibuk sangat pindah pejabat ye..dah 16 hari baru dapat kongsi cerita ngan kawan2.

ibuintan said...

memang sah Reen sibuk, pulun habis semua cerita


selamat berpuasa Reen

ibuintan said...

memang sah Reen sibuk, pulun habis semua cerita


selamat berpuasa Reen

Pocket said...

pulun pulun,
kami akan cuba sempatkan diri nak baca :D

kedudukan dlm ofis amat lah penting,
dan kedudukan kamu 'OK'

pasal skrin comp tak nampak dek orang lalu lalang, so kalau nak berFB pun buleh heheheh:D

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

uuuuhuuiii...


banyak cite...recapped sekali..


idea jugak tu buat roti sosej goreng...

bujal X said...

meja kerja makcik best~pc ngadap dinding~keh keh~

cheqna said...

banyaknya citer..
tapi yang menarik perhatian cheqna adalah roti tu..hehehehe

cemomoi said...

crita pon main borong je, memang sibuk tul ni

apa pon raya penuh makna kali nih

kaklong said...

walaupun duk dekat dengan bos,tapi tak lah mcm dulu kan.....terhalang sikit...~heheheh~

sayangsayangibu said...

menu sahur tu memang best tu, kenyang jugak kan?

selamat berpuasa

zuwaidah said...

ramai dah org singgah sini, makna ada la org membaca....selamat berpuasa

kasihredha said...

lamanya tak dengar kabo reen

datang2...rumah dah berubah colour
very nice colour :)

Daddy Ziyyad said...

tu dia sekali cerita...dari cerita opis, sampai ke cerita lauk sahur...ekekekeke..

bulan posa ni mmg rasa rasanya bizi jugak...takdak masa nak ber blog...

kakngah said...

aaarrrgghhh!! windunyer ngn k.reen.

wah! rumah baru nih!

tahniah utk abi.

rmh ni sahur mesti nak pekene nasik huhuhuhu!! nasi fresh baru masak. lauk telo goreng pun takpe. haritu kunun2 nk goreng mee.. mencebik jek abem. rejek la tuh! gigih la bangun pkl 4 pg tetiap hari...

Zaitun said...

Anak2 nak mak diorang masak yang special tapi mak pulak kesuntukan masa.walaupun menu simple tapi mereka suka.

gadisBunga said...

mmmm....perkataan nasi goreng kicap tu adalah menyelerakan....nyummm.....

eLLy said...

Welcome back!! .. wah opis baru semoga semakin rajin berkerja & berblogwalking ;p

Yan said...

Banyakknya citer ye.. Rangkuman ye..

Ann Huda (Ate) said...

Satu N3 3 citer...Jamak eh?? :)

Tapi ok lah...Rindu nak dengar Reen sembang.

Alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan. Abi nya dpt kerja yg lebih baik dan Reen pula berpeluang spend masa lebih banyak dg abi pasal bole pegi kerja naik keta sama2. Jimat minyak, masa lebih manfaat.

cemomoi said...

ngantuk je datang sini...

secangkir madu merah said...

jauh jauh berkirim rindu.. walau jauh dimata dihati dekat selalu..hehehehe..

akak pun selalu kena tinggal..

en_me said...

bz kannns.. ehehe

azieazah said...

Bestnya dapat workstation yang teratur dan kemas macam tu. Nak kerja pun selesa. Lagipun macam privacy, kan?

Tahniah juga utk suami yang dapat rezeki bagus. Rezeki anak isteri tu.

Roti dah sosej? Makan panas memang sedap. Cuma takut tak cukup kenyang.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget